Montag, 28. Juni 2010

Chriesiprägu


Illustration Kirschenmädchen aus der Broschüre "Einmachen leicht gemacht" Glashütte Bülach, Frühjahr 1945 (Grafik Martin Peikert, Zug)

Chriesibrägel

Aber worum seid mer überhaupt Chriesibrägel? E Brägel chönnt au es Mues, e Bappe oder e Stunggis sy. Me redt au vo verprägle, wenn zwee Manne enand am Grind nämid. Wenn chlyni Gägeständ obenabe ghyid, öppe Hagelchörner, Stei, Nüss oder öpfel ond Bire, so tued s obenabe brägle. Oder e Bräglete isch eifach e grosse Huufe oder au es Durenand

Es Rezät vo öisere Muetter

Zutaten
1 KG Kirschen
2-3 Esslöffel Mehl
Butter
3 Esslöffel Zucker
Zimt
2,5 dl Rahm

Zubereitung
1 kg entsteinte, gewaschene Kirschen herrichten. In Pfanne 2-3 Esslöffel Mehl in Butter blond rösten, mit 3 Esslöffeln Zucker, etwas Zimt und 2,5 dl süssem Rahm vermengen, Kirschen dazugeben und warm werden lassen. In flacher Schüssel anrichten.

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